Üdvözlet!

Faragó Csaba vagyok, és ez itt a személyes honlapom. A tartalom nagy része összefoglaló, melyet adott témákban, összegereblyézett anyagok alapján, számomra logikus rendben és egyszerűsítésekkel alkottam meg. Maga a szöveg minden esetben saját, az elmondott anyag viszont számos forrásból összeszedett töredékek szintézise. Eredendően saját magam számára készítettem, emlékeztető gyanánt, viszont mivel azt gondolom, hogy más is hasznát veheti, ezért úgy döntöttem, hogy nyilvánosságra hozom. Az anyag feltöltése folyamatos.

A dizájn minimalista. Mondhatnám, hogy ez szándékos, de ez nem fejtené ki az igazság minden részletét. Szándékos, mert igyekszem magát az anyagot egyszerűsíteni egészen annyira, amennyire csak lehet, és ez igaz a formára is. Ugyanakkor a "kidíszítése" nagyon sok időbe telne, és a képzőművészet sohasem volt az erősségem. A tartalom gyakran szubjektív. Azt írom le, amit fontosnak tartok és ahogy én gondolom.

Az anyag feltöltése folyamatos. Főbb tartalmak:

  • Blokk programozás: gyerekek számára tartunk programozás kurzust (egyébként ingyen, kedvtelésből), és a tananyagot is nyilvánosságra hoztam. Az anyag nagyobb része YouTube videók alapján átszabott (a linkek mindegyik esetben megadtam), kisebb részt saját.
  • Informatika: számos esetben előfordul, hogy valamilyen nem nyilvánvaló informatikai jellegű feladatot kell megoldani. A neten sok információt lehet találni, viszont a keresgélés gyakran időigényes, ráadásul az információ nagy része használhatatlan. Témánként leírtam azt, ahogy nálam működött, elsősorban emlékeztetőül magamnak.
  • Programozás: azon programozási nyelvek és rendszerek emlékeztetője, melyekkel kapcsolatba kerültem. A cél egyfajta sajátos összefoglaló létrehozása. Tehát nem specifikáció, annál informálisabb. Nem tutorial, annál rövidebb. Nem cheat sheet, annál bőbeszédűbb. Talán ez utóbbihoz áll legközelebb, viszont a mennyiséget nem a lap mérete határozza meg, hanem az, hogy mit tartok fontosnak.
  • Vegyes: minden, ami a fentiekbe nem fért bele. Nagyrészt "kocka" dolgok ezek is!
  • Magamról: bemutatkozó jellegű oldalak.

Hasznos időtöltést kívánok!

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License