Android

Kivetítés

A TeamViewer nevű alkalmazás segítségével tudjuk átvinni a képet a számítógépre, amit aztán ki tudunk vetíteni.

  • A https://login.teamviewer.com/ oldalon hozzunk létre egy azonosítót és lépjünk be.
  • A számítógépen a https://www.teamviewer.com/en/download/windows/ oldalon töltsük le a TeamViewer alkalmazást és telepítsük. A telepítés módja legyen Basic installation, és állítsuk be a személyes használatot. Az alkalmazás automatikusan elindul, és alapértelmezésben a számítógép újraindulásakor szintén automatikusan indul.
  • Az Androidon telepítsük a TeamViewer Host alkalmazást, majd lépjünk be a fenti azonosítóval.
  • A https://login.teamviewer.com oldalon a My computers alatt megjelenik a telefonunk kódja. A mellette levő Connect-re kattintsunk. Felajánlja, hogy megnyitja a TeamViewer alkalmazást; fogadjuk el.
  • A megnyíló TeamViewer alkalmazásban kattintsunk a Connect-re. Ha minden rendben zajlott, megjelenik a telefon képe a számítógépen.

Használatkor a teendő: a számítógéppel és a telefonnal is csatlakozzunk az internetre. A telefonon indítsuk a TeamViewer Host (ott: csak Host) nevű alkalmazást. A számítógépen fusson a háttérben a TeamViewer. Lépjünk be a https://login.teamviewer.com oldalon, és hajtsuk végre a fenti lépéseket.

(Megjegyzés: nem sikerült használni úgy, hogy a számítógép proxy mögött volt.)

Fizika

  • A telefonokba számos érzékelő van alapból beépítve. A Physics Toolbox Sensor Suite alkalmazás segítségével ezeket egyesével ki tudjuk próbálni.
  • Jelgenerálásra a Function Generator programot használhatjuk, amely hangot tud generálni, viszont az audio jack dugó segítségével kivezetve a jelet akár oszcilloszkópra is rá tudjuk kötni.
  • A jelgenerátor "párja" az oszcilloszkóp; egy ilyen alkalmazás pl. ez: Oscilloscope Pro. Az elsődleges bemenete a mikrofon, de az USB-n érkező jelenet is képes feldogozni.

Navigáció

Valós idejű adatokkal a Waze, míg offline Magyarország térképpel a HuMap jól használható.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License